Om Leonard

Leonard Axelsson är en gitarrist av den gamla skolan, med en spelstil fast förankrad i jazz&blues. Han tog sin kandidatexamen 2006 från Musikerutbildningen vid Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn - en av Europas mest prestigefulla utbildningar inom området jazz/afroamerikansk musik.

Under sin utbildning tog Leonard en utbytestermin hos den berömde musikern Chuck Israels (mest känd i Sverige för sitt basspel på Monica Z:s skiva “Waltz for Debbie”) vid Western Washington University i USA, en period som mer än någon annan satt sin prägel på Leonards nutida spelstil och kompetens.

Bland de sidor som utmärker Leonards spel, är bland annat hans lyhörda kompspel, som alltid passar som hand i handske - oavsett om det är som medlem i en teaterorkester, i ett storband (där han är en av väldigt få som behärskar “Freddie Green”-stilen) eller som ensam ackompagnatör till en sångare. Han är även en lysande solist, med en spontan, intuitiv stil och stark musikalisk närvaro, uppbackat av en välutvecklad teknik.

Leonard komponerar även musik i en rad olika stilar - allt från storbandsarrangemang till digital musik för reklamfilm, hemsidor osv.

Idag kombinerar Leonard Axelsson ett deltidsarbete som gitarrlärare på en privat musikskola i Köpenhamn med frilansuppdrag i Öresundsregionen och utanför. Han leder sitt eget storband, och har arbetat med bland andra Sylvia Vrethammar, Anna-Mia Barwe, Christer Sjögren, Roger Pontare och Jan Lundgren. Med sitt stora kontaktnät, är han rätt person att kontakta när man behöver ha tag i musik för alla typer av tillfällen - levande såväl som inspelad.

Copyright © 2010 - Sprucetop Productions